Bijeenkomst met minister Mark Harbers van Verkeer en Waterstaat

– Geplaatst op 9 november 2023

VSDV Transport

In samenwerking met de Westfriese Bedrijvengroep was VSDV op 4 november gastheer voor een bijeenkomst met minister Mark Harbers van Verkeer en Waterstaat.
Samen met een aantal leden van de Westfriese Bedrijvengroep, uit verschillende branches, werd het gesprek aangegaan met de Minister omtrent de uitdagingen in de route naar verduurzaming van het transport en de situatie omtrent het viaduct over het Noord Hollands Kanaal.

Na een korte rondleiding op de vestiging werd stilgestaan bij de laatste aanvulling van het uitgebreide wagenpark van VSDV, een volledig elektrische bakwagen uitgerust met een koelinstallatie ten behoeve van de distributie van levensmiddelen. Ondertussen al het vijftiende elektrische voertuig in de vloot.
Na de positieve reacties, sprak Rober van Straalen over de uitdagingen die VSDV heeft gehad in het verleden en de hordes die genomen moeten worden richting de toekomst. Zo werd er gesproken over de behoefte om werk te maken van het stroom netwerk en suggesties om het subsidiebeleid eerlijker te maken. Een open discussie en een bevestiging vanuit minister Harbers, dat het goed is om te zien en horen waar transporteurs nu in de praktijk tegenaan lopen.

VSDV Transport

Naast verduurzaming stonden de werkzaamheden aan de Brug bij Purmerend over het Noord Hollands Kanaal op de agenda. Positief is dat de werkzaamheden qua doorlooptijd ingekort worden van acht naar vijf maanden en vooral in de rustigere zomermaanden zullen plaatsvinden. Dit als positief resultaat van intensieve besprekingen, geïnitieerd door ondernemers in samenwerking met instanties zoals de Westfriese Bedrijvengroep. Met de belofte vanuit minister Mark Harbers om vóór de werkzaamheden nog op bezoek te komen met zijn team, werd de bijeenkomst afgesloten. Een geslaagde bijeenkomst met een gezamenlijke opdracht richting de nabije toekomst.

VSDV Transport
VSDV Transport