Heb je ons gezien bij RTL doe maar duurzaam?

– Geplaatst op 12 mei 2022

Afgelopen zaterdag was de uitzending van Doe Maar Duurzaam op RTLZ. In deze aflevering kreeg Rober de kans om te laten zien hoe VSDV zich ontwikkelt op het gebied van een duurzame en groene toekomst voor de transportsector, door onder andere gebruik te maken van elektrische voertuigen.

Groen stadstransport

In de transportsector wordt er flink verduurzaamd. Groen stadstransport moet de binnensteden ontlasten. Wij zijn een gespecialiseerd transportbedrijf en koploper op het gebied van groen stadstransport.
Bij groen stadstransport kun je denken aan het combineren van stromen om zo efficiënt mogelijk het stadshart te bereiken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van elektrische voertuigen waarmee je zero-emissie stadslogistiek (ZES) in de stadskern behaald.

Het is de uitdaging voor de transportsector om te kijken wat de behoefte is voor nu en voor de komende jaren, om vervolgens daar de voertuigkeuzes op af te stemmen.

De trend bij binnenstedelijke distributie is toch wel dat het steeds groener moet. Door meer samen te werken met elkaar kun je ervoor zorgen dat er maar één vrachtwagen de stad in gaat om meerdere bestellingen af te leveren.
Energiebedrijven kunnen voor transportbedrijven de energiemarkt toegankelijk maken door het bouwen van energiehubs, laadpleinen, HVO-tankinstallaties of waterstofinstallaties in de toekomst. Hierdoor kan men als transportbedrijf meerdere keuzes hebben wat betreft de energiecel.

Duurzame toekomst

Rober zijn verwachting voor de toekomst qua duurzaamheid is: samen met de leverancier kijken of ze kunnen zorgen voor genoeg stroom door middel van oplaadpunten en welke tijden we kunnen opladen. Hoe kunnen we daar economisch mee omgaan? Zo hopen wij dat transport betaalbaar wordt. Een goede samenwerking is transparant zijn en openheid geven. Door de snelle ontwikkelingen is het goed dat je het samen met elkaar doorneemt. Samen naar een groene toekomst.